Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Behandelinformatie

Podotherapeutische zolen

zool0

De podotherapeutische zolen worden zowel toegepast te voorkoming als ter vermindering en/of het verhelpen van voet- en houdingsklachten. Middels de podotherapeutische zolen kunnen wij standsafwijkingen aan de benen, voeten en/of tenen corrigeren. Eveneens kunnen de podotherapeutische zolen dienen ter ondersteuning van het voetgewelf en/of het drukvrij leggen van bepaalde delen van de voetz(o)ol(en).

De vervaardiging van de podotherapeutische zolen is maatwerk en gebeurt deels met de hand en deels machinaal in eigen beheer. De podotherapeutische zolen zijn niet te vergelijken met een traditionele steunzool of pasklare inlegzooltjes. Behalve dat de podotherapeutische zool over het algemeen dunner is (past in vrijwel ieder schoentype), beïnvloedt deze de voet- en houdingsspieren met een verbeterde voetstand en houding als resultaat.

Orthonyxie

nagelbeugel20

Orthonyxie is een behandelmethode waarbij er een nagelbeugel wordt geplaatst op een teennagel welke is ingegroeid. Naast dat de druk van de nagel wordt weggenomen wordt deze ook gecorrigeerd. Na deze behandeling bent u vrijwel pijnvrij en hoeft er geen extractie (weghalen) van de nagel plaats te vinden.

Orthese

orthese0

Een orthese wordt gemaakt ter correctie van bijvoorbeeld hamertenen. Tevens kan deze techniek worden toegepast bij pijnlijke drukplekken aan de tenen.

Prothese

Een prothese is een hulpmiddel om de functie van een geamputeerd voetdeel over te nemen.

Instrumentele voetbehandeling

Alle aan de voet voorkomende huid- en nagelaandoeningen zoals eelt, likdoorns, wratten, ingegroeide teennagels, etc. worden door ons behandeld. Tevens kunnen wij in het geval van slecht genezende wondjes aan de voeten u hierover voorlichten en deze behandelen. Dit laatste zien wij vaak bij mensen met diabetes mellitus of reuma.

Voorlopige therapieën

Direct ingrijpen is soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij acute voetklachten. In deze gevallen kiezen wij voor een voorlopige therapie ter overbrugging naar het definitieve behandelplan.

Easytaping

EasyTaping

 

Deze Zwitserse methode is de nieuwste revolutie op het gebied van functioneel tapen. De elastische tape verbeterd onder andere de stabiliteit van gewrichten, geeft pijnvermindering, verdrijft overtollig vocht bij zwelling en geeft een betere sturing van bewegingen. 

Easytape bevordert het herstel bij blessures en pijnklachten. Pijnvermindering, een versneld herstel en makkelijker kunnen bewegen heeft veel voordelen voor zowel sporters als niet-sporters. Deze methode is hierdoor erg aantrekkelijk voor therapeutisch gebruik en bij sportbegeleiding. 

Voorlichting

Een belangrijk hulpmiddel is de voorlichting om goede verzorging en omgang met de voeten te bewerkstelligen.

Podoposturale therapie

logo LOOP

Podoposturale therapie is een behandelingswijze waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen. De grondlegger van deze therapie is de Franse neuroloog Dr. RJ Bourdiol. De therapie berust op het verschijnsel dat elke afwijking van de stand van de voeten, een standsafwijking hoger in het lichaam met zich meebrengt. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder chronische knie-, heup-, rug- en nekklachten.

Download de folder.

Aanvullende onderzoekstechnieken

Echografie

Naast de klinische testen kunnen wij ook echografie inzetten bij het onderzoek naar uw voetklachten. Door middel van echografie zijn binnen de voetstructuur verschillende profielen te onderscheiden, die gebruikt kunnen worden bij het stellen van een diagnose, zoals bijvoorbeeld: fasciitis plantaris (peesbladontsteking in de hiel) of een Mortonse neuralgie (zenuwbeknelling voorvoet).

Digitale ganganalyse

De inspectie in beweging of ganganalyse is een zeer belangrijk en gespecialiseerd onderdeel. Voor deze ganganalyse beschikken wij over een looplab met een loopband, 2 digitale videocamera's en ganganalyse-software. Het gangpatroon bestaat uit een aantal fasen, de 5 belangrijkste fasen zijn: heelstrike (hiel raakt grond), midstance (gewicht rust op standbeen), heel off (hiel los van de grond), toe off (teen los van de grond), swing (zwaaien van het been). Door goede observatie van de verschillende fasen van het lopen, analyseren wij uw gang. Er wordt gekeken naar het verschil tussen links en rechts bij bijvoorbeeld de voetafwikkeling, paslengte, de tijd van belasting, de mate van belasting, beweging van de romp en bekken etc. De conclusie uit deze analyse, gevolgd door advies en/of behandelplan wordt met u besproken. Daarnaast stellen wij het digitale beeldmateriaal beschikbaar. U kunt dit op cd-rom krijgen of op een door u zelf meegenomen usb-stick. De digitale ganganalyse kan voor, tijdens en na de podotherapeutische behandeling plaatsvinden. Dit is een separate dienst en valt niet onder het onderzoek bij uw eerste bezoek bij onze podotherapeut. Voor de digitale ganganalyse wordt een dubbel consult gerekend.

Digitale drukmeting

Als een van de weinigen beschikken wij over een digitaal drukmeetsysteem. De drukmeetplaat is aangesloten op onze computer. Met behulp van software kunnen wij verschillende metingen uitvoeren. De statische drukmeting laat ons de drukverdeling van het gewicht (en dus de belasting) zien op zowel de voor- als achtervoeten afzonderlijk. Hiermee kunnen wij het lichaams zwaartepunt bepalen. De dynamische meting laat ons de verdeling van de belasting van de voet(en) zien in beweging. Vanuit de dynamische drukmeting kunnen wij een 3D beeld generen welke ons inzicht verschaft in de afwikkeling van de voet(en). De uitkomsten van de metingen gebruiken wij bij het opstellen van ons behandelplan.